Zwiebelglas med tungede kanter kom frem under rokokoen og omtales for første gang her hjemme o. 1790. 1840 er Conradsminde i Rold Skov det første danske glasværk, som udbyder dem til salg. I Holmegaards katalog fra 1853 omtales b. med og uden fod, stribede, hvide og kulørte (vandblå). Kastrup Glasværk lavede også løgglas (hvidgrønne) fra 1886 i to lave typer - en glat og en med brede, vredne riller - og en højere, vredet type med smallere riller. På Ålborg Glasværk var b. (ravbrune) en specialitet mellem 1870 og 1910.
Kommer frem i rococcoen med tungede kanter. Laves først herhjemme på Conradsminde (s.d.) i 1840. Holmegaard laver dem fra 1853. De kendes fra Kastrup og fra Aalborg. Lavet med og uden fod, farvede, optiske, vredne og glatte.
Har været kendt siden rokokoen. De synes at være kommet frem herhjemme i slutningen af 1700-tallet. Conradsminde glasværk i Himmerland var den første producent af danske h. Formen af h. er enten balusteragtig eller konisk. Der er en ikke alt for trang hals, hvorefter glasset svejfer ud i trompetfacon.
Blandt de danske h. er de balusterformede med fod og de koniske uden fod. De findes i farverne rød, grøn, blå, gul og brun og forekommer såvel glatte som med optisk mønster. På nogle eksemplarer er der tunget kant.