madABC.dk

Gulv - når revner i gulvet skal lukkes

Print denne opskrift (Ctrl + P)Tip en venFacebook
Under renovering med brede fyrreplanker på gulvet, sker det ofte at nogle af brædderne tørrer ind og efterlader nogle revner, der er op til 4 mm brede. Nogle prøver med træspartelmasse, men det holder ikke.

I kan fylde sprækkerne ud med trælister.
Tag konsekvensen og fræs alle revner op mellem brædderne i gulvet og så lægge enten en fugemasse (skibsdæk-systemet) eller en tilsvarende tynd træliste ned i de fræsede revner.
For helhedens og udseendets skyld bør hele gulvet klares på den måde.
Brug en overfræser med fx et 4 mm fræsejern og fræs så revnerne op, så de bliver lige brede overalt. Fræsejernet indstilles til en dybde, så I ikke kommer ned i nærheden af fer og not, og fræseren skal føres langs en styreliste, så rillerne bliver helt præcise.
De fræsede riller kan derefter fyldes op med en fugemasse eller med tynde trælister i fyr eller måske en helt anden træsort. Det er en smagssag.
Find den maksimale bredde på revnerne i gulvet og brug den som udgangspunkt for fræsningen af helt ens revner/fuger mellem samtlige brædder.
Opret din egen samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering ( stemmer)
Siden er blevet set 66 gange.

Kommentarer

Navn*:
E-mail*:
Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
Kommentar*:

Leksikon Leksikon Reparation af gamle møbler Reparation af gamle møbler Restaurering af malerier Restaurering af malerier Rensning af ædle metaller Rensning af ædle metaller Reparation af bygninger Reparation af bygninger Gør det selv Gør det selv Udendørs Udendørs Gode råd Gode råd
Gamle huse Gamle huse Heraldik Heraldik Gamle biler Gamle biler Gamle skibe Gamle skibe Knob og knuder Knob og knuder Mønter Mønter Galleri Galleri

Nyt design

antikABC.dk har fået et nyt design - vi håber I kan lide det.

TAGS

Gode tilbud til dig

Fodspor
Feedback
Tip en ven