Logo

Vægge og skillevægge - Pladevægge

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Disse vægge er fremstillet af massive byggeplader af materialer som slagger, leca og letbeton. Slaggepladevægge er støbt af cement og knuste slagger. Lecapladevæggene,
af beton og betonklinker, består normalt af plader med rundjern i de vandrette fuger. Væggen danner revner hvis underlaget ikke er tilstrækkelig stabilt. Der kan normalt sømmes og skrues i pladevægge men tunge ting kan kun hænges op hvis der bores igennem til bolte og møtrikker. Boltene kan forsynes med aflastningsplader.
Letbetonvægge er fremstillet af sand, cement og kalk. Under fremstillingen udvikles små luftfyldte porer, der gør materialet let og delvis skruefast, hvis belastningen er parallelt med væggen. Væggene er enten opbygget som slaggevægge eller af rumhøje elementer. Disse elementer benyttes ofte til bagmur i ydervægge. Elementerne kan også være så tykke, at de kan benyttes som meget store mursten. De kan fremstå rå eller pudsede, men udendørs skal de overfladebehandles.
Andre materialer som træbeton, moler, osv. har været benyttet, men adskiller sig ikke særligt fra letbetonvægge.

Skruer og søm
Den bedste måde at skrue i disse vægge er først at bore et lille hul i pudsen, hvorefter skruen skrues ind, eventuelt dyppet i en smule olie-fedt. Bider skruen ikke, bores hullet op i samme størrelse som skruen. Dybden skal være mindst skruens længde plus 1/3. En til skruen passende plug bankes ind og skruen skrues ind igen. En anden måde er at fylde hullet ud med lim-gips el.lign. spartelmasse ved hjælp af et tyndt rør og en passende pind. Skruen skrues ind og må ikke belastes før massen er tør. Ved brug af spartelmasse kan skruen omvikles med tynd ståltråd, der danner en slags gevind. Hvis der benyttes lim, dyppes skruen i olie, så den er til at få ud igen.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.674 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her