Logo

Biblioteksstige

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
sammenklappelig stige med 3 a 4 læderklædte trin. Af engelsk oprindelse. Sammenklappet fungerer nogle typer som taburet.
En gruppe noget forskelligartede småstiger. De enkleste består blot af to sideplader, som på den ene side er skrå og på den anden lige. På skråsiden er der tre eller fire trin, og der kan være tappet en stav i det øverste trin, så man har noget at holde sig til. Sådanne stiger forekommer, omend sjældent, med regulært gelænder. Ikke mindst på falske møbler forekommer læderbetrukne trin - endog med guldbordurer langs kanterne! Det siger sig selv, hvor stor mulighed læder og da især guld har haft for at overleve på et så udsat sted.
I 17- og 1800-tallet gjorde man meget ud af bibliotekerne og skabte ganske dejlige, undertiden også højst særprægede møbler dertil, f.eks. blev det til nogle højere b., som, når de ikke var i brug, kunne slås sammen og forvandles til borde eller stole. Konstruktionen var således, at en stige med gelænder lå skjult i en flad kasse under bordpladen. Når denne vippedes op, fulgte stigen automatisk med, og på pladens bagside var der yderligere tre-fire trin. Materialet var ofte fuld mahogni eller en anden særlig robust og køn træsort.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.101 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.