Logo

Bol - boel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
I de bolskiftede byer var gårdene inddelte i Bol, som oprindelig alle havde lige store andele i bymarken, skov og overdrev m. m. En gård kunne være et helt bol, men bestod i reglen af et halvt bol, en eller flere fjerdinger, ottinger, toltinger. Samme gård kunne høre til mere end et bol. Størrelsen af et bols andel i bymarken varierede fra by til by. I 1200-tallet blev et bol en skattemæssig måleenhed i forbindelse med jordvuderingerne. I 1682 var et bol i gennemsnit 100 tønder land. Senere blev et bol eller bolsted et udtryk for en landejendom i størrelse mellem en gård og et husmandssted. Ejerne kaldtes bolsmænd.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (8 stemmer)
Siden er blevet set 1.212 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her