Logo

Brændevinsgris

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Brændevinsgris

Brændevinsgris af klart glas fra Holmegaard. Den er kendelig på de blå øjne

 

Blandt den »fugtige« zoologis mest populære repræsentanter er utvivlsomt b. Den er af glas og dukker op i Tyskland i slutningen af 1500-tallet. B. er sikkert af vildsvinetypen, den har en kraftig fladtrykt klippet rigle, der illuderer som børster ned ad ryggen, og der kan stikke et par drabelige hugtænder ud af flaben på den. Under 30-årskrigen stiftede svenskerne bekendtskab med b. og eftergjorde den på deres egne glasværker.

Også i Danmark er der lavet b., således på Holmegaard og Aalborg glasværk. Holmegaards kan kendes på, at de har blå-hvide emailleøjne. Hos b. er halen gjort til skænkerør.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.709 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
531508-06-2016 23:24:05

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her