Logo

terrin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Terrin; Lågskål - ofte ret stor - rund, oval eller mangekantet, den kan hvile på standknopper, ben, sokkel (sjældnere) eller en standrand

 

ter'rin, (af latin terra, jord, egentlig lerskål) stor rund eller oval lågskål.

terrin

Sølvterrin af mester Gottfried Haase, Breslau 1761-76. Benene er med rigt. gennembrudt rocaileværk

 

Lågskål - ofte ret stor - rund, oval eller mangekantet, den kan hvile på standknopper, ben, sokkel (sjældnere) eller en standrand. Nogle terriner er beregnet til at hvile på et fad, ja, er i enkelte tilfælde sammenbygget med et sådant.


Terriner kendes i sølv, tin og keramik og er ofte meget fornemt udformet. I kanten af låget kan der være udskæring til en ske, og som regel er der en kraftig hank på hver side af korpus. Terriner til fiskesupper kan have fiskeform, evt. være opbygget af en hel dynge fisk - eller have fuglefacon. Også i kinesisk eksportporcelæn forekommer mange smukke terriner.

 



Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.249 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her