Logo

Efterisolering - Isolering af vandrør

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Alle rør bør isoleres. De varme for at forhindre varmetab, de kolde for at forhindre kondens, med heraf følgende tæring. Frostisolering af mindre rør er ikke effektiv hvis vandet står stille. Så her må anbefales varmekapper eller en anden placering i konstruktionen. Der er forskel på isolering af kolde og varme rør, idet isolering mod kondens skal indeholde en dampspærre med tapede samlinger. Der fås specielle rørskåle, men opskårede måtter kan benyttes, specielt ved overgange og knæk.
Varmtvandsbeholderen isoleres på samme måde som varmtvandsrør, men her må ydermere benyttes plastisk isoleringsmasse. Vandtanken bør isoleres med 15 cm isolering.

Varmtvandsrør
Rørskåle eller lamelmåtter lægges om røret i så lange stykker som muligt. Isoleringstykkeisen bør være 5 cm. Der bindes med bindetråd af jern. Omkring isoleringen svøbes et lag pap med afrevet kant, så denne bliver så lidt synlig som muligt. Pappet fastholdes med bindetråd, hvorefter der afsluttes med lærred, opblødt i klister. Hvis det ønskes kan isoleringen males med en diffusionsåben oliemaling. Brug aldrig plasticmaling.

Kondensisolering
Rørskåle eller lamelmåtter lægges om røret i så lange stykker som muligt. Isoleringstykkelsen bør være 3-5 cm. Der bindes omkring med bindetråd af jern. Omkring isoleringen svøbe s en dampspærre af aluminiumskraftpapir eller en mindst 0,15 mm plastfolie. Stød og samlinger lukkes med tape, hvorefter der afsluttes med lærred, opblødt i klister. Isoleringen kan males med såvel plasticsom oliemaling, men benyt hellere oliemaling, som til varmtvandsrørene.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.346 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her