Logo

Loft - Plasticmaling

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Væggen afvaskes i tre-dobbelt salmiakspiritus, blandet med vand i forholdet 1:10. Matte plastmalinger holder fantastisk godt på snavs, så det kan være nødvendigt at afvaske med salmiakspiritus i større koncentrationer, efterfulgt af afskylning med rent vand.
Sømhuller og andre ujævnheder spartles med en billig spartelmasse eller gips. Da spartelmasse svinder under tørring, spartles to gange. Det afsluttende tynde lag pålægges omhyggeligt så der opnås samme struktur som resten af fladens. Eventuelt kan der efter tørring slibes med fint sandpapir.
Nypudsede og-spartlede vægge og andre sugende overflader grundes med en grunder, der ofte er på terpentinbasis.
Fladen er nu klar til rulning eller maling med pensel.
Hvis man har mistanke om at enten afvaskningen ikke har været helt grundig, eller at der er risiko for at grundpapiret sidder løst, anbefales brug af pensel. Plasticmalingen har nemlig tendens til at gennemvæde underlaget, og hvis dette sidder løst, vil det rulle sig omkring malerrullen og fanden er løs.
Normalt er to lag maling tilstrækkeligt. Er der skjolder af fugt eller gule pletter, skal disse altid grunde s med en grunder på terpentinbasis, idet plasticmaling ikke kan dække, og pletterne kommer tilbage. Eller der kan benyttes en speciel plasticmaling med ekstra stor dækkeevne.
Møbler m.v. dækkes inden maling. Specielt ved maling med rulle stænkes meget med et fint "støv". Kraftig fortynding af malingen er normalt en dårlig ide, idet den uvægerligt stænker mere. Undgå at male ind på eller stænke på træværk, kontakter m.m., men skulle det ske, fjernes det overflødige straks med en våd svamp. Tørre pletter må kradses af med neglen. På flader der tåler slibning, bruges sandpapir.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.635 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Er det en god ide med en regering over midten?
Effektiv reklame - klik her