Logo

Vægge og skillevægge - Berapning

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Mørtellagets tykkelse ved berapning er afhængig af den største kornstørrelse i det anvendte sand og er derfor mellem 2 og 5 mm tykt. Skiftegangen kan lige anes.
Væggen børstes ren og vandes. Berapning udføres derefter ved at trække mørtelen på med et stål bræt. Mørtelkonsistensen skal være som vælling og laget så tyndt som muligt. Er overfladen ikke helt støvfri, bør mørtelen skrabes af igen og oprøres, inden den endnu en gang påføres. Arbejdet udføres nedefra og opefter. Når mørtelen er halvtør, udjævnes den med en hvidtekost og vand. For lidt vand udjævner dårligt medens for meget gør overfladen stribet og ujævn. Arbejdet udføres i skrå bevægelser, så mørtelen ikke fjernes fra fugerne men tværtimod fylder disse op. Når mørtelen er tørret så meget at den sidder fast, afkostes overfladen endnu en gang med en tør kost, så løstsiddende sand børstes væk.
I stedet for afkostning med først den våde kost og derefter den tørre, kan mørtellaget glattes med et vådt filsebræt, eventuelt efter yderligere påføring af mørtel.
Mørtelen påføres som ved berapning, men så tyndt som muligt. Glatningen foregår med en tør sæk, der skures i roterende bevægelser indtil stenene står synlige.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.784 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her