Logo

Abtsbessingen

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Abtsbessingen

Abtsbessingen fajance: smørskål og låg i form af en skildpadde, Thüringen, Tyskland, ca 1755; set i Victoria and Albert Museum, London.


Tysk fajancefabrik, aktiv omkring midten af 1700-tallet. Producerede såvel mere fornemme stykker som almindelige brugsfajancer. Der kendes såvel blå-hvide som polykrome varer med dens signatur.


 Abtsbessingen

 

Abtsbessingen fajance, tin-glaseret fajance produceret på en fabrik i landsbyen Abtsbessingen, Thüringen (nu i Tyskland), der sandsynligvis blomstrede fra første halvdel af det 18. århundrede til omkring 1816. Et høfork-logo angiver protektoratet for prinsen af Schwarzburg. Almindelige varer såsom blomstervaser, tankards og krus er tykke og har en cremet glasur; dekorationer i enten blå eller polykrom er almindelige. Abtsbessingen forblev en beskeden efterligner af de mere vigtige tyske fajance,fabrikker.

 

Abtsbessingen er en kommune i distriktet Kyffhäuserkreis, i Thüringen, Tyskland.

 

 Antikvitetshåndbog, samlerobjekter, historie, info, reparation, restaurering, mønter, gamle huse, leksikon, stilarter, fagudtryk - Alt er samlet her i antikABC.dk

 

........................................................................................................................


Facebook
Opret din egen Samling Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.187 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.