Logo

Argyle

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Argyle

 

Engelsk sølvkande til sauce, konstrueret med en indre beholder, som fra den øverste kant og nedefter er omgivet af en større, ydre skal. Gennem en åbning i denne hældes varmt vand md i mellemrummet, og saucen holdes derved varm. Der findes forskellige typer, nogle med beholderen til varmt vand kun omkring bunden af kanden. Foruden af sølv også fremstillet af f.eks. plet og af fajance.

Argyle - særlig engelsk saucekande fra 1700-tallet og fremefter, den siges at være opfundet af en hertug af Argyle, som var ved at fortvivle over altid at få serveret sin sauce eller kødkraft kold, fordi afstanden fra køkken til spisestue på Inverrary castle var overmåde stor. Hans kande kan minde om en kaffekande, den er dobbeltvægget, og i hulrummet mellem væggene hældes kogende vand, som så i nogen tid giver varme til det ædlere indhold. Normalt udgår piben fra kandens bund, men den kan også have sit udspring højere oppe på siden. A. kendes i sølv, plet og keramik.



Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.392 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her