Logo

Bordtragte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
da det i 1600-tallets senere del blev brug at hælde vinen fra den almindelige flaske over på fornemmere karafler, skete dette ofte under meget højtidelige former på anretterbordene, hvor alle kunne følge dekanteringen. For at lette påhældningen, foregik den via en tragt, i fornemme hjem ofte af sølv eller porcelæn. I England var b. endda ofte graveret med adeligt skjold eller crest (se heraldik). Den almindelige b. har skålformet overdel med et rør, der nedadtil indsnævrer en smule - måske er der tillige en håndbøjle. Man har dog også typer med kræmmerhusformet overdel, og nogle med si.
Man kan komme for skade at hælde mere vin i tragten, end der kan være i karaflen, og den slags eventualiteter var ikke ualmindelige, da der foroven på røret ofte var anbragt en hane, så man kunne lukke af for strømmen.
B. af messing eller kobber med indvendig fortinning samt plettragte har været brugt. Også i kinesisk porcelæn havde man b. De udmærker sig ofte ved at have en besynderlig bule på røret, det skal modvirke, at vinen sprøjter op, hvis der er indespærret luft i karaflen.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.096 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her