Logo

Diplomatskrivebord - bureau plat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Diplomatskrivebord - bureau plat

Diplomatskrivebord. Engelsk. 1775. Fineret med rosentræ og indlagt med satintræ. Beslag af Bronze. Osterley Park (V. & A.)

 

Fransk skrivebordstype, i reglen med læder-, filt- eller finerbelagt bordplade, lav sarg med skuffer, bronzebeslag på hjørnerne og cabrioleben, Fra 1700- og 1800-tallet. Laves stadig.

D. er et stort skrivebord af udsøgte materialer og gerne med marketteri i ædeltræ eller med lakarbejder i den kinesiske stil. Pladen er måske af en fornem træsort eller læderbetrukket. D. har en elegant svunget sarg, som på forsiden rummer tre skuffer - sjældent flere. Benene er høje, slanke, lige eller cabriole, der er for det meste beslag af støbte, ciselerede og lueforgyldte bronzer. Typen er såudpræget den mest elegante blandt skriveborde og er flittigt kopieret både i forrige og dette århundrede, dog er kopiernes kvalitet gerne langt ringere - således ligger det tungt med efterbehandlingen af bronzeornamenterne. I Frankrig kaldes typen bureau plat.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.111 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her