Logo

Harrejern

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Harrejern

Fynske harrejern af forskellig type. (B. & P. Farm. Bullerup).

 

Det var ikke alle steder, man sleb leen under slåarbejdet, i stedet harrede man den, hvilket vil sige, at man hamrede den skarp. Til det formål havde man et stykke jern på ca. en snes centimeters længde, i den ene ende breder det ud i en næsten plan fla­de, i den anden snævrer det ind og kan ende i et øje, så jernet kan hænges op i en strop. Til bankningen havde man en lille kortskaftet hammer. Lebladets æg lagdes så mod jer­nets brede ende og med nogen øvelse kunne man banke det skarpt og lige. Det er dog muligt, at mange kun brugte h. til at udrette hak og buler i leæggen og tillige strøg den skarp. Nogle h. er med bondens bomærke indfilet.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.246 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her