Logo

Hvilken jord er bedst

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Er jorden ret lerfyldt eller er det mest sandjord - hvilken af de to jordtyper egner sig bedst til køkkenhave?
Svaret må være en blanding. Sandjordens fordel er dens porøsitet, som giver plads til planternes rodnet, og så er den nem at bearbejde.
Men porøsiteten er også dens svaghed, for vand løber let igennem, og den holder dårligt på varmen. Med lerjorden er det næsten lige omvendt. Den er klæg, har svært ved at optage vand og kan blive hård og håbløs at bearbejde i tørkeperioder. Lerjorden kan blandes med sand, spagnum og kompost og dermed få en bedre konsistens. Den lette sandjord bør tilsættes kompost og fx staldgødning.
Dernæst skal du sikre dig, at jorden har den rigtige surhedsgrad. Jorden kan være for sur eller for basisk, og det måles med et pH-værdi-målesæt, som købes på planteskoler.
Med sættet følger en brugsanvisning, som også fortæller, hvad man skal gøre, hvis jorden ikke har den rigtige pH-værdi.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.367 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her