Logo

ikonografi

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

ikonogra'fi (af græsk eikon, billede og grafein, skrive) videnskaben om kunstværkernes motiver. Læren om hvordan motiver tolkes og gengives i kunstværker.

 

Læren om motivernes symbolske betydning på gamle kunstværker. (græsk billedbeskrivelse), betegner dels beskrivelsen af oldtidens og den oldkristne kunst's motiver og symboler, dels den videnskab som beskæftiger sig med disse billedfremstillinger.


Betegnelsen kommer af de græske ord for henholdsvis billede og skrive - eikon og grafein. Ikonografi er betegnelse for beskrivelser af billeder og billedlige fremstillinger, som har forbindelse med oldtidens kunst, kristendommen og andre religioner. Tillige er det navnet på videnskaben om sådanne billeder, hvor man efter attributter, emblemer og bestemte attituder skal kunne identificere guder, helte, helgener etc. Det kan også være bestemte ideer, der symboliseres på en bestemt måde og skal kunne bestemmes efter disse symboler. 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.289 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.