Logo

Møllebæger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Møllebæger

 

Skæmtebæger fra renæssance og tidlig barok. - Når m. ikke er i brug, fungerer cuppa tillige som fod, så det altså stilles med bunden i vejret. Der hvor man normalt finder en stilk, står i stedet en nydelig stubmølle, og ved at blæste kraftigt i en pibe, som udgår fra dens bagside, får man vingerne til at snurre rundt.
Ideen var nu, at man først pustede vingerne i gang; så vendtes bægeret, fyldtes og tømtes, hvorpå det atter stilledes på bordet. Alt dette måtte ske, inden møllevingerne standsede. Materialet er gerne sølv, men også eksemplarer af messing og forgyldt kobber forekommer.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.003 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her