Logo

Officers chest - military chest

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Officers chest - military chest

Officer's chest eller military chest i to afdelinger og med messingbeslag (ABR).

 

Kommodemøbel med skuffer, ofte kamfertræ, udført således at det kunne deles i to lige store dele af lille kistestørrelse, hver med indfalset hånd-tag i begge ender, så det var let at transportere og stable selv under vanskelige forhold. De lavedes fra slutningen af 1700-tallet til op i 1800-tallet.

 

En transportabel dragkiste, der ganske givet har den kinesiske mandarinkiste som forbillede. O. er ofte fremstillet af kamfertræ, fordi det holder møl og andre nærgående insekter på afstand af indholdet. Af hensyn til transportmulighederne er o. konstrueret i to lige store dele begge på størrelse med en alm. klædeskiste; der er ingen fremspring af nogen art på o., og sidehankene, hvori den kan løftes, hænger ind i hul-beslag.

Det samme gælder skuffehankene. Alle beslag er af messing. Fremstillet mellem anden halvdel af 1700-tallet og op til begyndelsen af dette århundrede. Kaldes også military chest.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.358 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.