Logo

Parpagliola

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

Parpagliola er en italiensk betegnelse for en lang række groschenmønter, såvel udenlandske som indenlandske, der var i cirkulation fra først i 1300-tallet til begyndelsen af 1600-tallet. Særlig udbredt var den i Savoyen samt senere i Milano og Genova. I Savoyen vejede den 3,27 g under Amedeo IX (1465-1472), medens den under Carlo II (1504-1553) var nede på l, l g. De fleste af disse mønter havde en værdi, der svarede til 2-3 soldi.

 

Lit: Martinori s. 365-367.


..

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.232 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her