Logo

Tidselglas

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
drikkeglas med stilk, hvor det øverste af stilken og det nederste af cuppa vulster ud i en kugleform, hvorfra resten af cuppa opstiger som en tragtform, hvilket giver en profil som en tidselblomst. Typen var for så vidt kendt i både Schlesien, Böhmen og Hessen, hvor man ofte havde en sådan rigt slebet udvulstning på glas fra 1700-tallet. Men det var dog englænderne der i det lange løb gjorde mest ud af typen. På tidlige glas er kuglen for det meste massiv, men i forrige århundrede finder man ud af, at t. med hul kugle er fortrinlige til whiskysjus, fordi kuglen kan bruges som mål for, hvor meget whisky fornuftige folk kommer i deres drink. - Tragten opfyldes så med vand. Mærkeligt nok er det englænderne og ikke skotterne, der kom på ideen med t. til whisky. - Disse glas er også fremstillet i Danmark.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.011 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her