Logo

Trafikpoletter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

Trafikpoletter, sporvognspoletter og busmærker har været i brug i København fra den første sporvognsrutes start 22. okt. 1863, men ikke i ret lang tid - antagelig kun til 1866. Herefter skal man helt frem til perioden efter 1964, hvor poletter igen tages i brug. De tidligste tegns anvendelse var anderledes end dem fra 1960'erne og 70'erne, idet princippet var dette, at passageren ved indstigning bag i vognen betalte for turen og fik udleveret et metaltegn, som ved udstigning afleveredes til vognstyreren.

 

Med de moderne poletter skulle indstigning og billetkøb gøres hurtigere. Man kunne købe et antal poletter på forhånd og derved opnå en vis rabat. Poletter har været i anvendelse i mange andre danske byer. Aarhus Elektriske Sporvej oprettedes 1904, Odenses tilsvarende i 1910.

 

Lit: K.E. Smith: Catalogue of World Transportation Tokens and Passes (California 1967); J. Sømod: Busmærker og sporvongspoletter (Skals 1972).

 


..

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.083 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.