Logo

Vand - Justering af wc-cisterne som løber

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Hvis skyllevandet i wc-kummen bliver ved med at løbe, er det enten svømmeren, der er utæt, eller det kan være ventilen der hvor vandet løber ind i cisternen. Det er nemt at udskifte den utætte svømmer med en ny af plastic. Herunder fortæller vi hvorledes man sætter ny pakning i ventilen. ADVARSEL: Luk for vandet inden De tager fat på arbejdet.

Luk for hanen foran cisternen. Er der ingen stophane foran cisternen lukkes hovedvandhanen. Fjern cisternens låg og læg det på gulvet. Hold svømmerarmen med den ene hånd, medens De trækker splitten ud med en kombinationstang.
Fjern »stemplet«. Som regel er det let at trække ud, men hvis det sidder fast kan man med eh lille skruetrækker lirke det ud.
Skru stemplet fra hinanden. Hvis det er nødvendigt at bruge tang, skal De passe på ikke at ridse metallet - læg evt. en stump lærred imellem.
Fjern den defekte pakning. Rens delene. Sæt ny pakning i og saml igen.
Prøv om ventilen virker rigtigt. Evt. skal svømmerarmen bøjes lidt.
En utæt svømmer kan midlertidigt repareres ved at binde en stærk plasticpose omkring.
Hvis der ikke er stophane foran cisternen. kan De midlertidig sætte cisternen ud af funktion ved at binde armen op med en tværpind.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.867 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.