Logo

Destillationsapparat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Destillationsapparat

Destillationsapparat af kobber (Try museum).

 

Ved destillation opvarmer man vandet, eller hvad man nu har med at gøre, til kogepunktet i en kedel, den lukkes oventil af en såkaldt hjelm, hvori dampen samler sig og presses ud gennem et par lange, skråt nedadrettede rør, der udgår fra dens side. Disse rør kaldes svalerør, og de føres undertiden gennem en svaletønde med koldt vand. På vejen gennem rørene fortætter dampen sig atter til væde, som så opsamles i en beholder.
Forhen var det ikke ualmindeligt, at man i de enkelte husstande havde et d., som man brugte til destillation af brændevin - man kaldte dem også brændevinstøjer. De fornemste eksemplarer var af kobber eller sjældent - messing, de jævnere var af lertøj undertiden det sortbrændte jyske. Da jagten på hjemmebrændere for alvor gik ind i forrige århundrede, konfiskeredes og ødelagdes en lang række private d., men der er dog bevaret en del - ellers er det mest de mere avancerede apotekseksemplarer, man støder på, her forekommer tillige d. af tin og med udskiftelig hjelm, så den samme kan anvendes til flere kedler.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.215 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her