Logo

isglas

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


 

 med krakeleret overflade som ligner sprukken is, fra Venezia i 15-1700-tallet. Efter opblæsningen af glasset, skrænges det, hvilket vil sige, at det dyppes i vand eller rulles i våde høvlspåner. På den måde bliver det gennemsprængt af talløse småbitte sprækker. Når glasset så straks efter ophedes, smelter revnerne sammen, og glasset kan eventuelt pustes lidt større. Man opnår så en overflade mindende om tøende is. Venetianerne opfandt metoden i 1500-tallet og i. fremstilledes i Europa gennem 1700-tallet, hvorefter interessen for denne udsmykningsform forsvandt. Den er dog dukket op på ny i vor egen tid.



 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.300 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?
Effektiv reklame - klik her