Logo

Æggeskalsporcelæn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


æggeskalstyndt, gennemsigtigt, hvidt porcelæn, undertiden med ru overflade, fremstilledes oprindeligt kun i Kina og Japan, som teskåle.
Dette meget ejendommelige porcelæn fremstilledes først under den kinesiske kejser Yung Lo (1403-24). Det er arbejdet ned til papirtyndhed i godset, og på dets tyndeste steder anes dette næppe mellem de to glasurlag, som omgiver det.


Æggeskalsporcelæn kan være med indgraverede mønstre eller dekorationer påført i en slags begitteteknik og så fint, at de kun kan ses, når stykket holdes op mod lyset. Det kopieredes både under K'ang Hsi, Yung Cheng og Ch'ien Lung, hvor det dekoreres med famille rose-bemaling eksporteredes til Europa.


I forrige århundrede fremstilledes bl.a. i England noget æggeskalsporcelæn, der dog på ingen måde kommer op i nærheden af det kinesiske i kvalitet. I 1700-tallet efterlavede japanerne æggeskalsporcelæn, i en lidt trist udgave.



Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.601 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her