Logo

Écuelle

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Écuelle

Écuelle med underfad i turkisfarvet fond. Meissen 1735 (ABR).

 

Egentlig fransk betegnelse for skål ofte øreskål. Siden udvides den til også at omfatte lågterrin af sølv med et løst fad som underdel.

 

Rund suppeterrin af sølv med låg, flade håndtag og løs underdel til at stå på. Formen

opstod i Frankrig omkring slutningen af 1700-tallet og blev benyttet her og i England frem til 1800-tallets midte.

Også betegnelse for øreskål.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 830 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her