Logo

Ølbolle

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ølbolle

 

En større eller mindre skål - gerne af træ - til gildesøl. I Norge var det almindeligt, at ø. blev udskåret af et stykke træ, og der var skårne eller malede dekorer på den, undertiden en kombination af begge. Inskriptionsbånd forekommer hyppigt. Drejer det sig om ø. af mådelig størrelse, er de måske med hanke og drikketud, større eksemplarer har ikke tud, af dem hentede man øllet op med øse eller ølflyder. Bødkrede ø. med svidjedekorer forekommer ligeledes. Danske ø. var for det meste kun store dybe skåle uden synderlige dekorationer, derimod har man i andre europæiske lande skabt meget smukke eksemplarer, f.eks. i England og Tyskland, hvor man ofte lavede dem af masurtræ, som monteredes med svære sølvbeslag. Se tillige kjenge.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.691 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her