Logo

Afrikansk kunst

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Den afrikanske kunst giver sig udslag i de egne af Afrika, der ikke er underlagt Islam. Den er fremkaldt af det primitive menneskes frygt for naturkræfterne, som søges formildet ved løfter, ceremonier og rituelle danse. Den søger altså ikke en realistisk, men en expressionistisk form for derved at fremmane frygten, grusomheden, den vældige fjendske kraft, men også ynden og ømheden. I gengivelsen af mennesket er selve kroppen stiliseret, mens ansigtet fremhæves for at gøre virkningen mere intens.
Den sorte billedhugger arbejder i frisk træ med primitivt værktøj. Den færdige figur hærdes i ild, ryges derefter i hytternes røg og opnår derved en karakteristisk glat patina. Andre materialer er bronze, guld og elfenben, hvorimod sten er meget lidt anvendt. De stenskulpturer, man har fundet, er nogle af de ældste eksempler på afrikansk kunst, man kender. (V. årh. f. K. - I. årh. e. K.).
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 930 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.