Logo

Ante

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


(latin: foran)


A: Penge der satses inden pokerspillet begynder

B: En tilstand skal genoprettes som den var før en krises begyndelse.

C: den firkantede afslutning af sidevæggenes fremspringende mure på visse templer og bygninger i den græsk-romerske oldtid, afsluttet foroven med en kapitæl.


D: om de fremskydende langmure på visse antikke templer.


Terminus ante
Terminus ante/post quem betyder på latin Tidspunktet før/efter hvilket og bruges bla. ved bestemmelse af nedlægningstidspunktet for møntfund. Hvis et møntfunds yngste mønt (slutmønten) for eksempel er en Frederik 3.-mønt fra 1657 er terminus post quem (dvs. tidligst mulige nedlægningstidspunkt) naturligvis dette år. Indeholder skatten ingen mønter fra efterfølgende regent, må senest mulige nedlægningstidspunkt (terminus ante quem) regnes som 1670 (Frederik 3.s dødsår, Christian 5.s tiltræden), men fraværet af sene Frederik 3.-mønter vil rykke det sandsynlige tidspunkt for skattens nedlæggelse tilbage i tiden, for eksempel til svenskekrigenes tid. Består møntfundet af udaterede mønter må keramik eller andre hjælpemidler, for eksempel viden om historisk tidsfæstede ufredstider i landet, bidrage til en anslået tidsfæstelse.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.543 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Skal Mette Frederiksen for en rigsret i Minksagen?

Effektiv reklame - klik her