Logo

Battersea emaille

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Battersea emaille

Necessaire med emaljedekorationer, Battersea (Kunstindustrimuseet).

 

I 1747 optog man i London en produktion af prydgenstande i emailleret kobber og i 1753 grundlage Stephen Theodore Janssen en fabrik i Battersea. Man nåede op på en meget smuk kvalitet såvel kunstnerisk som teknisk. Derimod blev fabrikationen ingen succes i økonomisk henseende, og allerede i 1756 gik Janssen fallit. Det var dog forinden lykkedes at fremstille en lang række varer såsom nålehuse, tabatierer, pilleæsker, urkapsler, flaskeskilte og smykker.
B.e. udmærker sig ved en let lustreskinnende mælkehvid baggrund og motiver i sarte farver. Produkternes dekorationer minder ofte om de motiver, der pryder samtidigt Meissenporcelæn. Motiverne kan være blomster, fugle, miniatureportrætter og scenerier hentet fra værker af Simon-Francois Ravenet og Watteau.
Efter b.e. arbejdede man videre i nogenlunde samme tradition i Bilston, Birmingham og Wednesbury. Kvaliteten af varerne fra disse steder er ganske vist langtfra så høj som b.e.'s, men alligevel går de i handelen gerne under betegnelsen b.e. - Bl.a. i Bilston fremstilledes også en del lidt større genstande som f.eks. lysestager, skrin, tedåser, vægplatter og spejlrammer.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 977 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.