Logo

Belutsch

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
tæpper, som går under denne betegnelse, selvom de også knyttes uden for Belutschistan, det gælder bl.a. for de bedste tæpper af typen.
B. hører til de orientalske tæpper, som man oftest ser, de er gerne ret billige og alligevel slidstærke. Der er imidlertid stor forskel på ældre og nye b. tæpper. Medens de ældre er af god uld og omhyggeligt knyttede, så hver detalje i mønstrene tegner sig skarpt, er flertallet af de nye i et grovere materiale og sjusket knyttede, så mønstrene står udflydende. Der skelnes mellem kvaliteterne meshed og arabi, hvoraf de første er langt de bedste.
Knytningen er med senne - iransk - knude, og medens luven er af fåreuld, er grundvævet gerne uld iblandet gedehår. Knytningen er ret tæt, luven halvlang, og der er to skudtråde mellem hver række knuder. På ældre eksemplarer afsluttes der ofte med kelim-væv i form af ret brede bræmmer. Kantvævet er ofte af hestehår.
Der kendes mange mønstre - alle geometriserede, man ser bl.a. boteh, stift stiliserede blomster og giiller med takkede kanter. Tegningerne er middelstore og farverne mahognibrun, kirsebærrød, mørkt græsgrøn og brun med et oliven skær. Ældre stykker har en meget glansfuld uld. De nye har for det meste fået en polering for at opnå glansfuldhed.
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 716 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• forsats de blade i en bog, som forbinder indholdet med bindet
• graffito dekoration kradset ind i glaseret keramik

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!