Logo

Derby porcelæn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

England, ældste endnu eksisterende engelske porcelænsfabrik

 

England (1750-), ældste endnu eksisterende engelske porcelænsfabrik, hvis første ejer købte Chelsea og Bow. George 2. gav fabrikken tilladelse til at føre en krone på sit mærke. Der fremstilledes til at begynde med bordservice og figurer.

Engelsk porcelænsfabrik oprettet i 1756 og stadig i arbejde. D. optog i 1770 Chelsea og i 1776 Bow. Man begyndte med servicer og figurer, men bemærkelsesværdigt længe var figurerne uden noget fabriksmærke. Blandt de muligheder, man har for at identificere dem, kan nævnes tre eller fire mærker i bunden. De er sat af tappene, som figuren under brændingen hvilede på. Det skal dog understreges, at også nogle andre fabrikker har stillet figurer etc. på tappe, så sikker er metoden ikke. Mærket, som gerne indeholder et D., er oftest med bøjlekrone, som Georg III gav fabrikken tilladelse til at føre. I begyndelsen lagdes produktionen tæt op ad Meissens. - Siden var det mere Sèvres-varer, der udgjorde forbillederne.

Engelsk keramisk fabrik (1750-) fremstillede bordservicer og figurer. Fabrikkens første ejere køber Bow og Chelsea (s.d.).


Derby ['da.bi]: by i grevskabet Derbyshire, England. Kendt for sin tekstilindustri, bl.a. silke, bilfabrikker og porcelænindustri, der var meget berømt i 18.-19. årh.
Titlen jarl af Derby var i middelalderen hos slægten Ferrers og hos kongehuset; tilhører siden 1485 slægten Stanley, senest Edward Stanley, 17. jarl (1865-1948). Se derby hat

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.373 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her