Logo

drage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

en legendarisk skabning, typisk med serpentine eller reptile træk, med myter fra mange kulturer. Der er to forskellige kulturelle traditioner af drager:


 (græsk drakon, slange, latin draco) fabeldyr med slangekrop og vinger. Den firbenede, vingede drage stammer fra mesopotamisk mytologi ligesom den mangehovede drage. I Kina oprindelig regn symbol, senere: drage med de 5 klør kejsermagtens symbol og symbol for kosmisk vitalitet.


Fabeldyr, som forekommer i de fleste landes mytologi i visse regionalt bestemte variationer. I Vesten f. eks. som et vinget dyr med kløer som en løve, ildspyende gab og hale i form af en slange. I den kristne ikonografi symboliserer den hedenskabet. I østen er dragen yndlingsmotiv i den kinesiske kunst, hvor den findes udstyret med horn og med kroppen dækket af skæl, en skikkelse endnu mere skræmmende, men undertiden også mere gøglende end den vestlige version. Den forbindes p.g.a. farverne grøn og blå med en frugtbarhedskult, og er ligeledes kejserens symbol. 


En drage er en legendarisk skabning, typisk med serpentine eller reptile træk, med funktioner i myter fra mange kulturer. Der er to forskellige kulturelle traditioner af drager: den europæiske drage, der stammer fra europæisk folkemusik-traditioner og i sidste ende relateret til græske og mellemøstlige mytologier, og den kinesiske drage, med kolleger i Japan (nemlig den japanske dragen), Korea og andre østasiatiske lande.

De to traditioner kan have udviklet sig hver for sig, men har påvirket hinanden til en vis grad, især med den tværkulturelle kontakt i de seneste århundreder. Det engelske ord "dragon" stammer fra græsk δράκων (Drakon), "dragon, slangen med enorm størrelse, søslange".

Artikel billedeFacebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.370 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.