Logo

Dublet ædelstene

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
man kan undertiden komme i den situation, at man for at udnytte en meget tynd ædelsten som smykkemateriale, må lave den til en d., hvilket vil sige, at man f.eks. for et ganske tyndt men smukt lag ædelopals vedkommende pålimer et stykke onyx, en mindre spændende opal eller et andet materiale som støttesten.
Man kan tillige spare en del slibearbejde eller måske få to mindre smykkestene bragt op til en mere fordelagtig størrelse ved af to stykker at slibe henholdsvis en for- og en bagside og så lime dem sammen, ligesom man ved at lime en ædelsten af lidet attraktiv farve på et stærktfarvet bagstykke - måske af glas - kan få den op i en eftertragtet nuance.
Der skelnes mellem virkelige d. som består af to stykker af samme materiale, der er limet sammen, og falske d., hvor det er glas eller en billigere sten, der udgør bagstykket. D. kan kendes, hvis man dypper dem i vand, for der skiller lagene tydeligt, derimod kan det undertiden være vanskeligt at skelne »forbedringen« med det blotte øje.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 894 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.