Logo

Fabergé varer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Fabergé varer

Carl Faberge slebet glasvase i firkantet sølvmontering (ABR).

 

Carl Faberge. Agatfigur af ræv med gås. øjnene er diamant og gåsens ben af guld (ABR).

 

I 1842 åbnede Gustav Fabergé, en guldsmed af fransk huguenottisk afstamning, en juvelerforretning i Set. Petersborg. Den opnåede et godt ry for sine udmærkede varer, men først med sønnen, Carl F. (1846-1920) blev arbejderne verdensberømte.
Carl F. var en meget opfindsom og formående kunstner. Med teknisk perfektion udførte han smykker, cigaretetuier, de ejendommelige russiske pryd-påskeæg og mange andre genstande; han arbejdede med forskellige farver guld, brugte også platin og sølv og var aldeles suveræn, når det gjaldt anvendelse af emaille, opak såvel som translucent; den sidste underlagde s ofte med et raffineret guillocheret mønster.
Carl F. var en fornem stenslider, og blandt hans mest opsigtsvækkende arbejder er figurer af ædelstene - dyr, mennesker, planter osv. Undertiden har F. til slebet og sammenpasset forskellige slags stene, som så er blevet stykket sammen, det kan f.eks. være en russisk bondemand, der har støvler af et materiale, forklæde af et andet og hoved af et tredje.
Også ure, vifter, krukker, vaser, testel, borde og meget andet skabte denne alsidige kunstner, hvis varer i dag hører til de mest efterspurgte og højest betalte kunstgenstande.

Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.357 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• mønjerød farveMønjerød (fra arabisk mænneki, rødt støv) farve pigment af blymellemilte
• palazzopa'lazzo (italiensk) palads

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!