Logo

Fingerbøl

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fingerbøl

 

Dets historie er mærkeligt uudforsket, men man har i hvert fald brugt sådanne fingerbeskyttelser siden den tidlige middelalder, og i 1300-tallet har man særlige fingerbølsmagere.
løvrigt skiller de gamle eksemplarer sig i princippet ikke stort fra de nyere; de fleste har et mønster af punslede eller skårne fordybninger, som nålen kan falde ind i. Materialet er fortrinsvis metal - undertiden ædelt - dog ses også ben og hårdt træ. Metaleksemplarerne er måske med fine graverede mønstre, eller der kan forneden være en mønster-gennembrudt kant, en frise med små indfattede ædelstene har også pyntet, og ikke mindst i forrige århundrede samt i dette faldt man for fristelsen til at indfatte en større ædelsten - eller nok så ofte en glasflus - for enden af f. - flot så det ud, men nålen skred på den glatte flade. Battersea har udført de nydeligste f. med emaljearbejder, og endelig ses enkelte f. fra 16- og 1700-tallet, hvor den øverste tip er til at lukke op. Bag den er så et lille rum til balsam eller andet rart duftestof.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 678 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.