Logo

Flora Danica

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Flora Danica

Terrin fra flora danica-stellet (Kunstindustrimuseet).

 

Spisestel fra Den kongelige Porcelainsfabrik. Det bestiltes af kronprins Frederik, den senere Frederik VI, og var angivelig tænkt som en gave til kejserinde Katharina II. af Rusland. Hvorom alting er, så modtog hun det aldrig - måske fordi hun døde inden stellets færdiggørelse. F.d.'s udsmykning består af polykrome blomsterbilleder, hvis forlæg var de kobberstukne tavler fra bogværket af samme navn. De første stykker af stellet var færdige i 1788, de sidste i 1803. Det bestod da af 1802 dele med 1260 forskellige motiver, og ved hver plante er angivet dens latinske navn samt planchenummeret fra bogen. F.d. er utvivlsomt Danmarks største keramiske præstation og nævnes i udlandet ofte som verdens fornemste stel ved siden af det brühl'ske svaneservice fra Meissen. F.d. fremstilles den dag i dag.

Stel fra Den kgl. Porcelænsfabrik dekoreret med danske planter, efter 1260 farvelagte stik af J C Baur. Stellet bestod oprindelig af 1802 dele og var bestemt for Katarina II af Rusland, som gave fra Chr. VII. Det er malet mellem 1790 og 1803. (Kunstindustrimuseet, Rosenborg).

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 806 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.