Logo

Forretningsfigurer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Forretningsfigurer

Forretningsfigur med gabende. tungerækkende prinsehoved. (Bo Ive)

 

I mange forretninger havde man førhen særlige figurer, man kunne måske tillade sig at tale om en slags mellemting mellem et kendemærke og en skytsfigur - ikke ulig sejlskibenes gallionsfigur.

Svaneapoteket havde selvsagt en svane, løveapoteket og delfinapoteket henholdsvis en løve og en delfin, de var udført af sten, træ, jern etc. og som regel malede i stærke farver.

Kroer kunne opvise tilsvarende skulpturer, og i tobaksforretninger sås undertiden en indianer - måske rygende - eller, i England og Skotland, en vældig kiltklædt skotte med sit snushorn i hånden.

Til disse skulpturer kan man også regne hoveder af okse, hest og gris, som optrådte uden for slagterforretninger samt de grå og brune naturalistiske modeller af haner, høns og kyllinger, som sås i æghandlernes vinduer.

Bagerens kringle, købmandens sukkertop og barberfadet bør også nævnes, selvom de nok ligger de egentlige skilte nærmere.

Facebook
Opret din egen Samling Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 727 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.