Logo

Fustage eller fad

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
En beholder opbygget af træstaver og sammenholdt med vidjebånd eller - oftere - metalbånd. Såfremt der skal opbevares flydende varer i f. er den lavet af en eller anden hård træsort såsom ægte kastanie eller eg, hvorimod den til faste varer, hvor den ikke behøver samme styrke, kan være af nåletræ eller bøgetræ. Staverne er bøjede på midten, så f. bliver tykkest her. Bunden er ofte samlet af flere stykker træ, der er tilskåret og nøje sammenpasset, hele vejen rundt smalner bunden af i en skarp kam, der indsættes i en not, skåret i f.'s staver. Den kaldes også krøset. Foroven i f. kan der være et spunshul, og i den ene af endefladerne et taphul.
Fustage og fade fremstilles af bødkere.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.225 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her