Logo

Grødfad

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grødfad

Grødfad udskåret af træ og - efterhånden som træet sprækkede - udfyldt med bivoks (H. Skjalm P.)

 

Stort, ret dybt fad med skrå sider. Det er gerne udført i lertøj, men kendes også i træ, glas og - sjældent - tin. Eftersom g. hovedsagelig brugtes i de jævnere befolkningslag, er det ikke almindeligt at træffe på luksus-eksemplarer, dog kan lertøjsfade være med såvel begitning som bemaling og sgraffito. Fade af træ blev gerne skåret i lind eller en anden blød træsort, og for at gøre dem fugttætte, blev de opvarmede og påført smeltet bivoks, som trængte ind i træet og »forseglede« det.

Af ler eller tin med en opstående kant til at skrabe skeerne af på.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 965 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?
Effektiv reklame - klik her