Logo

Grødrørere

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grødrørere

 

Nogle ganske ejendommelige madlavningsredskaber brugt bl.a. i østeuropa. Der er ikke tale om en ske - snarere en art spade med fladt laf. Fra det lange, gerne flade skaft, udgår to eller fire kroge, der kan være udskåret som hestehoveder. Foroven ender skaftet måske i en groft udskåret, stiliseret blomst. Man brugte g. til at røre i de store grødgryder med, og for at den ikke skulle falde ned, hængte man den på grydekanten i en af krogene. For at lette omrøringen i rundbundede gryder, kan laffet være skråt afskåret forneden. Ikke sjældent er redskabet dekoreret med karvesnit.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 901 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her