Logo

hagekors

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

hagekors


hagekors  = svastika.

 

Hagekorset, eller swastika, er nazisternes vigtigste symbol og selve nazismens logo. Swastikaet er et flere tusind år gammelt symbol, der har været brugt som et religiøst symbol eller ornament i store dele af Europa og Asien. Det er særligt kendt fra Centralasien, fra de indiske kulturer, bl.a. buddhismen og hinduismen, men blev også brugt i store dele af Europa i oldtiden og er blevet brugt som symbol på bl.a. godhed, lykke og på solen, som en variant af solkorset.

 

Hagekorset blev taget op og brugt som symbol på national genfødsel og på den ariske race i den tyske-østrigske okkultisme og af den folkegermanske Völkisch-bevægelse i starten af det 20. århundrede. Det var i denne bevægelse, hvor mange af de nazistiske hovedteoretikere trådte deres ideologiske barnesko, og ud af bevægelsen voksede nazipartiet NSDAP efter 1. verdenskrig.

 

Artikel billede

 

Nazisterne overtog hagekorset som partisymbol i 1920, og siden har det være synonymt med nazismen og Hitlers naziparti, der brugte det som logo og på sit flag – et sort hagekors på en hvid skive på rød baggrund. I 1935-1945 var flaget desuden Nazitysklands nationalflag, ligesom at hagekorset indgik i den tyske flåde, Kriegsmarines, flag i perioden.

 

I dag bruges hagekorset, Nazitysklands nationalflag og Kriegsmarineflaget universelt af nazister over hele verden, i Danmark som partilogo af DNSB og af andre nazister, mens hagekorset i vores nabolande Sverige og Tyskland er blevet gjort ulovligt.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (9 stemmer)
Siden er blevet set 2.442 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her