Logo

Jagtflaske

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

jagtflaske med kort hals og omvendt pæreformet korpus til 1/4 eller 1/8 liter, ofte af blyglas og graveret, i brug til 1900

Jagtflaske indsyet i læder (Møntergaarden).

 

Minder i mangt og meget om en lommelærke, men er som oftest større og har spids bund, så den kan stikkes fast i jorden, når jægeren sidder på post med bøssen skudklar. Undertiden er den udformet som en dobbeltflaske. Den har ofte været indsyet i et læderhylster og er blevet båret i en rem over skulderen eller bundet fast til bæltet. Hylsteret er imidlertid for det meste gået til i tidens løb, så kun selve flasken er tilbage. J., kan være med såvel glat som riflet, nopret eller på anden måde mønstret korpus. Man har kendt til sådanne flasker siden 1600-tallet, og selv op i dette århundrede beholdt de populariteten. De er også fremstillet på danske glasværker.

Har kort hals og omvendt pæreformet korpus tilspidset nedefter, således, at den kunne sættes ned i jorden for ikke at vælte, når jægeren indtog sin frokost. Er fremstillet på Conradsminde, Aalborg og Holmegaard fra midten af 1800-tallet, bl.a. med slibninger og i farvet glas. Som regel af blyglas (Peter F. Heerings Samling).


Jagtflaske


jagtflaske med kort hals og omvendt pæreformet korpus til 1/4 eller 1/8 liter, ofte af blyglas og graveret, i brug til 1900.
 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.516 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.