Logo

Kakemono

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

kakemono

 

(japansk: ophængt genstand), japansk hængerulle, d.v.s. Et højt, smalt tusch- eller akvarelmaleri på enten papir eller silke, monteret på et stykke rigt broderet silkestof med træruller i begge ender til at holde rullen glat nedhængende. Når rullen ikke er ophængt, opbevares den sammenrullet i en til den specielt fremstillet kasse. Disse ruller er af meget gammel oprindelse og bliver i Japan stadig behandlet efter de tiiknyttede traditioner og skikke.

Kakemono: aflangt japansk maleri udført på et sammenrulleligt stykke silke eller papir, monteret på stof og anbragt mellem to stokke. Findes ophængt på hæderspladsen i japanske hjem sammen med blomster, hvis farver er afstemt efter maleriets. For at få det fulde udbytte af maleriets kunstneriske kvalitet ophænges kun et eksemplar ad gangen, men det udskiftes i henhold til de skiftende årstider (se Japansk Kunst og Makemono).

Japansk højt, smalt tusch- ell. akvarelmaleri på papir eller silke, ofte monteret på et rigt broderet stykke silketøj. Beregnet til at rulle sammen. Disse billedruller er af meget gammel oprindelse og benyttes stadig efter de gamle traditioner og skikke (se Makemono).

 


 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.733 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her