Logo

Kashan - keshan

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
persiske tæpper knyttet i byen af samme navn. Der er fremstillet tæpper i K. i flere hundrede år, og de har altid hørt til den persiske tæppekunsts elite. Grundvævet kan være af bomuld eller hørgarn, og knytningen er den persiske - senne. Knudetætheden varierer fra ca. 3.000 helt op til 9.000 knuder pr. dm². Luven er af udsøgt uld og lav. De uldmæssigt fineste tæpper kaldes kurk kashan, de knyttes af udsøgt uld fra lam.
Der er et utal af farvenuancer i tæpperne, og man har dem i utallige mønstre. Der er jagttæpper med dyr og jægere til hest, persontæpper, havetæpper med blomster, dyr og fugle, men mest yndede er dog nok de elegante medaillontæpper med den prægtigt udførte medaillon anbragt i et felt med ranker, lancetblade, shah abbas etc. Hjørnedekorationerne griber med tungede mønstre ind i hovedfeltet og kan ligeledes glide over i bortningen. Ofte er der en hovedbort med floraIe motiver, et par biborter og kantstriber. Der er også knyttet silketæpper i K.
Facebook
Opret din egen Samling Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 813 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.