Logo

Knækket

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Knækket

Skævknækket lågbæger, rokoko. Mester Arved Hansen, København, 1769 (ABR).

 

I barokken kommer man ind på at bryde flader ved at knække dem, det kan dreje sig om et korpusarbejde i metal - f.eks. en kaffekande - eller om fronten på en dragkiste, som man lader bugte ud i skarpe vertikalt stillede kamme. Indtil rokokoen følger disse knækninger altid genstandens facon, og man kalder det ligeknækket. I rokokoen vrider man f.eks. på sølvtøj ofte knækningerne så de slynger sig ned ad korpus - det kaldes k. og vredet eller skævknækket.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.091 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her