Logo

Kuf

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

kuf, Er et mindre, tomastet sejlskib med fladbundet skrog og runde, fyldige stævne, især brugt til flodsejlads i Holland og Tyskland

 

kuf, fladbundet, bred tomaster. Er et mindre, tomastet sejlskib med fladbundet skrog og runde, fyldige stævne, især brugt til flodsejlads i Holland og Tyskland. Her et billede af en dansk kuf

 

Kuf

Kuf er en hollandsk type, fladbundet, bred til begge ender og grundgående. Den laster forholdsvis godt. For at formindske afdriften har den et sidesværd på hver side, der rager flere fod neden for skibets bund, når det er nedfiret. Er skibet på mere grundt/lavt vand, hives den underste ende af sværdet op på siden.


Kuf
En kuf bliver kølhales


Erstatte sidesværd med centerbord – sænkekøl midt i skibet

Det har været forsøgt at erstatte køl og sværd med et centerbord, men dette system har aldrig vundet nogen større udbredelse; for selvom et centerbord i høj grad forbedrer sejlevnen, så snart vinden er tværs eller foran for tværs, så er den store centerbordkiste midt i skibet til alt for megen ulempe ved losning/ladning og tager den bedste plads i skibet. Desuden svækkes selve skroget meget, ved at alle bundstokkene må kappes over, for at centerbordet kan fires ned under skibet. Endelig er centerbordet udsat for beskadigelser ved at røre grunden, da det ikke kan hives op igen.

Kuf
Kuf 1910
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 746 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.