Logo

Majolika

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

majolika (italiensk fra øen Mallorca) italiensk og spansk fajance i sengotik og renæssance, fra omkring 1350-1600

Majolika fad, Urbino. 1500-tallet (ABR).


ma'jolika (italiensk fra øen Mallorca) italiensk og spansk fajance i sengotik og renæssance, fra omkring 1350-1600, med gul eller rød masse og metalglinsende glasur, ofte med maurisk præg.


Majolika: Lustreglaseret fajance, opkaldt efter øen Mallorca, hvorfra fajancen nåede til Italien. (italiensk majorica). En type fajance, hvis fremstillingsproces blev indført i Italien af arabere, kommet fra Spanien i XV. og XVI. årh. (Se Fajance).


Der ligger ingen fast grænse mellem majolika og fajance. Navnet siges at stamme fra, at spanske fajancer i middelalderen eksporteredes til Italien via Mallorca. Der er dog også andre, der mener, at disse varer i væsentlig grad var øens egne produkter. Godset i m. er gerne naturfarvet, ofte rødligt, og er dækket af en hvid eller hvidlig tinbly smelteglasur, hvorpå er malet motiver. Ofte er majolika med nogle dekorationer i lustre. Det første sted majolika er fremstillet, synes at være Orvieto, dernæst Sienna, Caffagiolo, Florenz og Faenza, for at nævne nogle af de væsentligste....

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.753 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her