Logo

Melas - milas

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
tyrkiske (anatolske) tæpper. En del er bedetæpper (namaslykker) medens andre er profantæpper. N amaslykkerne er kendelige på deres overmåde brede bortning og den smalle mihrab, der undertiden ikke er så bred som borterne. Ofte har mihrab'en foroven et »hoved«, og over nichetegningen er et »panel« med livstræ motiver eller blomster. Træet eller træerne kan være knyttet i et ejendommeligt sildebensmønster.
Bortningen hvis dekorationer er stiliserede blomster og skrå- eller tværbånd, består gerne af en bred hovedbort og to-tre ret brede biborter, hvortil ofte kommer 5-6 kantstriber. Farverne kan være gul, blå, sort, teglstensrød, lakrød, lilla, grøn og kit. Hovedfarven er gerne rød, men den kan ogsåvære brun.
De profane m. tæpper er med et ejendommeligt mønster: Feltet er stribet i længderetningen og omgives kun af en smal bort. Der er 6-12 striber af forskellige farver og prydet med stiliserede blomster, hvilket også gælder hovedborten. Undertiden er striberne udført i en særegen sik-sak tegning.
Knytningen ligger gerne på mellem 1000 og 1200 knuder pr. dm². Der er benyttet ghiordes (tyrkisk) knude, og grundvævet er uld.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.131 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her